10 universiteitsvoetbalteams die in 2022 een stap terug zouden kunnen doen

0
162

Eerder deze week hebben we een aantal teams bekeken waarvan we dachten dat ze in 2022 weer zouden winnen. Nu is het tijd om te onthullen wie volgens ons in 2022 ondermaats zal presteren. Hier zijn 10 universiteitsvoetbalteams waarvan we denken dat ze slechtere seizoenen kunnen hebben in 2022 dan in 2021.

Staat Arizona (8-5 in 2021)

ASU is een programma in tumult dat het seizoen 2022 ingaat. Een NCAA-onderzoek naar rekruteringsovertredingen doemt op over het programma en vijf coaches zijn vertrokken, waaronder defensieve coördinator Antonio Pierce. De Sun Devils keren slechts zeven starters terug van het team van vorig seizoen dat met 3-4 op voorsprong kwam. Voormalig Florida QB Emory Jones zal Jayden Daniels vervangen en ASU zal een aantal ontvangers moeten vinden waar hij naartoe kan gooien.

Andre Johnson had 12 recepties in 2021 en hij is de belangrijkste terugkerende ontvanger van het team. Topspeler Kyle Soelle is terug, maar er zijn slechts drie andere starters naast hem in een verdediging die in 2021 werd onderschat. Hoe zullen de dingen anders zijn zonder Pierce?

Het kan een lang jaar worden in Tempe en misschien het laatste voor Herm Edwards als coach van de Sun Devils.

– Nick Bromberg

Baylor (12-2)

De Big 12 ziet er in 2022 wijd open uit aan de top en er is geen reden om te denken dat Baylor niet weer in de mix zal zijn. Maar dit is een team dat er ook slechter uitziet dan een jaar geleden. Blake Shapen wordt de beginnende strateeg van het team nadat hij de baan in het voorjaar won. Hij zal veel nieuw talent voor vaardigheidsposities om zich heen hebben. Baylor verloor zijn top drie rushers en top drie ontvangers in het laagseizoen. Abram Smith en Tyquan Thornton vervangen is de sleutel. Ben Sims is de enige terugkerende speler op de selectie die in 2021 meer dan 10 vangsten had.

Drie van de vier beste tacklers zijn ook uit de verdediging verdwenen, waaronder Jalen Pitre en Terrel Bernard. De verdediging van Dave Aranda zou weer heel goed moeten zijn, maar met wedstrijden in BYU, Oklahoma en Texas weten we niet zeker of Baylor dit seizoen 10 overwinningen haalt.

– Nick Bromberg

Cincinnati begint het seizoen 2022 met een wedstrijd in Arkansas. (Foto door Richard Rodriguez/Getty Images)

Cincinnati (13-1)

Hoe volgen de Bearcats een College Football Playoff-ligplaats in 2022 op? Het vervolg zal moeten gebeuren zonder veel belangrijke onderdelen van dat team dat ongeslagen was tot een halve finale verlies voor Alabama. De grootste vervanger is de quarterback, waar Evan Prater of Ben Bryant in de rij staan ​​om Desmond Ridder over te nemen. Ridder was goed voor 36 touchdowns in 2021. Bryant komt over uit Oost-Michigan en Prater diende als back-up van Ridder.

See also  Former Indian pace bowler RP Singh's eldest son Harry selected for England U19 cricket team

De Bearcats moeten ook RB Jerome Ford vervangen en zijn 1.300 rushing yards en 19 touchdowns en leidende ontvanger Alec Pierce. De top drie tackelaars zijn ook verdwenen uit de verdediging, samen met cornerbacks Coby Bryant en Sauce Gardner. Cincinnati zou goed moeten zijn in 2022, maar het is ook gemakkelijk om te zien hoe de Bearcats underdogs zijn in Arkansas om het seizoen te beginnen. Als Cincinnati een overwinning behaalt in Fayetteville, dan is het heel gemakkelijk om te gaan dromen over nog een New Year’s Six Bowl-optreden.

– Nick Bromberg

Kentucky (10-3)

Afgelopen seizoen was het de tweede keer in vier seizoenen dat Kentucky 10 wedstrijden won. Voordien had het VK slechts twee keer dubbelcijferige overwinningen behaald – in 1950 en 1977. Onnodig te zeggen dat Mark Stoops fantastisch werk levert en dat de Wildcats in 2022 opnieuw in de kom moeten zijn. Maar terug in de 9-or -10-win bereik voelt verheven aan.

Zal Levis veel NFL-hype krijgen, maar hoe zal hij het doen zonder de alleskunner Wan’Dale Robinson en aanvallende coördinator Liam Coen? Levis is een hardloper en had een aantal leuke momenten als passer eind vorig seizoen, maar deze recente verliefdheid van NFL-draftniks overschaduwt hoe slecht hij soms speelde in 2021.

In 2022 moet Kentucky het grootste deel van zijn aanvallende lijn vervangen en de brede ontvanger is het grootste vraagteken op de selectie. Dat is veel op de schouders van Levis en de verdediging, die zijn top drie lijnwachters verloor. En met games als Ole Miss, Florida en Tennessee die allemaal onderweg zijn, voelt dit meer als een 7-5-seizoen.

– Sam Cooper

Louisiana (13-1)

De Ragin’ Cajuns zijn nog steeds de vermoedelijke favorieten in de Sun Belt West, maar lijken niet zo dominant te zijn als in 2021 na het beëindigen van het seizoen met een overwinningsreeks van 13 wedstrijden. Michael Desormeaux wordt hoofdcoach van Billy Napier in Florida en ook QB Levi Lewis moet worden vervangen. Chandler Fields is de vermoedelijke starter en de top drie ontvangers van het team vanaf 2021 keren terug. Maar de verdediging moet zijn top drie tackelaars en leidende sacker Chauncey Manac vervangen.

Een wedstrijd van 19 november vs. Florida State is een fascinerende match-up in het late seizoen zonder conferentie. Louisiana’s enige verlies van 2021 kwam tegen Texas. Als Louisiana beter is dan we denken dat ze in 2022 zijn, dan zal een overwinning op de staat Florida niet echt een verrassing zijn.

– Nick Bromberg

ATLANTA, GA - 30 DECEMBER: Michigan State Spartans hoofdcoach Mel Tucker en spelers streamen naar het veld voor de Chick-fil-a Peach Bowl tussen de Michigan State Spartans en de Pitt Panthers op 30 december 2021, in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, Georgia.  (Foto door Chris McDill/Icon Sportswire via Getty Images)

Mel Tucker’s Michigan State was een van de verrassingsteams van 2021. Blijven ze in 2022 aan de top van de Big Ten? (Foto door Chris McDill/Icon Sportswire via Getty Images)

Staat Michigan (11-2)

Michigan State kwam uit het niets om in 2021 een 11-2-seizoen te hebben. Het was jaar 2 onder Mel Tucker, en om zo’n jaar “voor op schema” te noemen voor een programma met een nieuwe coach zou het licht uitgedrukt zijn. Een volgend seizoen verwachten met dubbelcijferige overwinningen lijkt niet erg realistisch.

See also  West Indies vs India live score on 5th T20I T20 1 5 updates | Cricket News

De Spartanen sloegen vorig seizoen een homerun door running back-transfer Kenneth Walker III (1,636 yards, 18 TD’s) toe te voegen en ze zullen in 2022 opnieuw vertrouwen op een reeks portal-toevoegingen aan beide kanten van de bal. Walkers grote speelvaardigheid was een enorme verschilmaker op een verder gemiddelde overtreding. Zal de portalscouting van het personeel weer een groot verschil maken?

In 2021 was MSU 4-0 in wedstrijden met één score, ondanks het feit dat hij een van de slechtste pasverdedigingswerken in het land had. Dat zal moeilijk te repliceren zijn in 2022. MSU speelt op de weg Michigan en Penn State, heeft een lastige roadtrip in het vroege seizoen naar Washington en trok Minnesota en Wisconsin als twee van zijn cross-divisie-matchups. Dat zijn een heleboel zware wedstrijden, en dan nog niet eens de thuiswedstrijd tegen Ohio State.

– Sam Cooper

Staat Oklahoma (12-2)

Oklahoma State ging vorig jaar met 12-2, versloeg de Notre Dame in de Fiesta Bowl en kwam centimeters verwijderd van een Big 12-kampioenschap en mogelijke College Football Playoff-ligplaats. Gedurende het grootste deel van Mike Gundy’s tijd in Stillwater was de kracht van Oklahoma State een belediging. Vorig jaar was dat defensie. De architect van die verdediging, Jim Knowles, vertrok naar de staat Ohio en veel van de beste verdedigende spelers van de Cowboys – vooral bij linebacker en in de secundaire – zijn verder gegaan.

Als de verdediging een verwachte stap terug doet, kan de overtreding dan iets goedmaken? Spencer Sanders is wat hij op dit punt in zijn carrière is. Hij is een quarterback die een aantal hoogtepunten op de rollen kan spelen, maar hij draait de bal veel te veel om. Tay Martin, het belangrijkste doelwit van Sanders (verreweg), zit nu in de NFL. Dat geldt ook voor 1.200-yard rusher Jaylen Warren en Josh Sills, de beste aanvallende uitrusting van het team. Kan Sanders de speling oppakken? Dit team zal meer punten moeten scoren om opnieuw te strijden voor de Big 12-titel, maar het trackrecord van Sanders wekt niet veel vertrouwen dat hij aanzienlijk zal verbeteren.

– Sam Cooper

PITTSBURGH, PA - OKTOBER 30: Kenny Pickett #8 van de Pittsburgh Panthers en hoofdcoach Pat Narduzzi betreden het veld voor de wedstrijd tegen de Miami Hurricanes op Heinz Field op 30 oktober 2021 in Pittsburgh, Pennsylvania.  (Foto door Justin Berl/Getty Images)

Nu Kenny Pickett nu in de NFL in Pittsburgh speelt, zijn de Panthers klaar voor een stap terug in 2022? (Foto door Justin Berl/Getty Images)

Pittsburg (11-3)

Er is nog steeds veel leuks aan Pitt na het winnen van de ACC-titel. De hele aanvalslinie is terug en de verdediging zou een van de beste van de ACC moeten zijn. Maar de twee grootste sterren van het 2021-team – QB Kenny Pickett en WR Jordan Addison – zitten niet meer in het programma. Pickett was een eerste ronde keuze, terwijl Addison overstapte naar USC. Die twee floreerden in Mark Whipple’s pass-happy aanval, wat Pitt naar zijn beste seizoen in decennia leidde.

See also  “Well Done, Great Achievement”: David Warner congratulates PV Sindhu on winning Commonwealth Games elusive gold | News about Commonwealth Games

En niet alleen zijn Pickett en Addison weg, Whipple is ook vertrokken. Hij en hoofdcoach Pat Narduzzi zagen elkaar niet – Narduzzi heeft dat overduidelijk gemaakt – en Whipple vertrok naar Nebraska. Hoewel de passing een jaar geleden cruciaal was voor het succes van zijn team, wil Narduzzi de bal meer laten lopen en haalde hij Frank Cignetti Jr. van Boston College binnen om een ​​meer evenwichtige aanval door te voeren. Zelfs met ex-USC QB Kedon Slovis die overstapt, is het moeilijk om geen afname van offensieve explosiviteit voor de Panthers in 2022 te voorspellen. Wees niet verbaasd als ze terugvallen in het midden van het peloton in de ACC.

– Sam Cooper

UTSA (12-2)

UTSA was een van de beste verhalen van het seizoen 2021. De Roadrunners, die pas in 2011 begonnen met het spelen van universiteitsvoetbal, zorgden voor een seizoen van 12 overwinningen. UTSA begon het jaar met 11-0, won Conference USA en had gemakkelijk het beste seizoen in de geschiedenis van het programma. Daarbij maakte UTSA een opmerkelijke 6-0 in wedstrijden met één stand. Dat is niet iets om gemakkelijk te repliceren of zelfs te overtreffen, vooral niet met het werkpaard dat terugloopt. Sincere McCormick gaat door naar de NFL. McCormick liep de bal 299 keer, de op een na meest in het land, voor 1.479 yards en 15 touchdowns. Bovendien verliet aanvallende coördinator Barry Lunney Jr. UTSA naar Illinois.

Ondanks die vertrekken zou dit nog steeds een van de betere teams in C-USA moeten zijn, met slechts 11 leden (UTSA gaat in 2023 naar de AAC). Er zijn geen divisies meer, dus de twee beste teams strijden om de conferentietitel. Verwacht dat UTSA in die mix zit, maar de moeilijkheid van het niet-conferentieschema zal een deel van de magie uit de vergelijking halen. Met Houston, Army en Texas in week 1-3 zullen de Roadrunners niet lang ongeslagen blijven.

– Sam Cooper

Wake Bos (11-3)

De Demon Deacons zouden in 2022 weer solide moeten zijn, hoewel het moeilijk is om ze de 11-win-campagne van een jaar geleden te zien herhalen. Wake Forest won de ACC Atlantic dankzij de strijd van Clemson en het is moeilijk te zien dat de Tigers de ACC-titelwedstrijd voor het tweede achtereenvolgende seizoen mislopen. De verdediging moet ook spelers als Luke Masterson en Luiji Vilain vervangen, nadat hij in 2021 38 zakken had verzameld. Het schema is haalbaar; Clemson speelt in Winston-Salem en de twee zwaarste wegwedstrijden zijn in Louisville en NC State. Potlood ons in voor acht overwinningen voor Wake Forest dit seizoen, aangezien de Demon Deacons hun solide voetbal onder Dave Clawson zouden moeten voortzetten.

– Nick Bromberg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here