Actieplan voor beleggen: pas op voor de berenbodem

0
66

Een misschien nog wildere en wolligere week dan die we hebben afgesloten met de aandelenmarkt in de vroege stadia van een rallypoging. Maar dat was pas nadat de Dow tot het laagste niveau sinds 2020 was gezakt en tal van toonaangevende aandelen aanzienlijke schade op de grafiek hadden opgelopen. De komende week belooft veel drama, met inkomsten van Tesla, Netflix en meer dan een half dozijn Dow Jones-aandelen van de tap. Er is ook de mogelijkheid van een vervolgdag, hoewel het niet waarschijnlijk is dat deze beer investeerders zijn bodem heeft laten zien.
XAandelen om in de gaten te houden: 5 medische aandelen zien er gezond uit

In een moeilijke markt houden medische aandelen het vaak goed, aangezien de uitgaven voor gezondheidszorg doorgaans worden afgeschermd van economische verschuivingen. Zorgverzekeraar Cigna (CI), drugsdistributeur Kardinale gezondheid (CAH), drugsgigant Eli Lilly (LLY), Vertex Pharmaceuticals (VRTX) en maker van medische producten Shockwave Medisch (SWAV) tonen allemaal nog steeds relatieve kracht, terwijl ze bijna handelen om punten te kopen. Nieuwe hoogtepunten van Cigna verstoorden een mogelijke vlakke basis, maar het aandeel blijft goed gepositioneerd voor een stijging. Cardinal is ondertussen in een platte basis die 10 weken ondersteuning test. Lilly wordt teruggetrokken onder de ingang en test de ondersteuning. Alle namen kunnen worden beschouwd als defensieve groeinamen, met uitzondering van Shockwave.

Economische kalender: een huisvestingsrecessiecontrole

De economische kalender van de komende week bevat een drietal woningrapporten, die ongetwijfeld aan de zwakke kant zullen zijn met de 30-jaars hypotheekrente die nu 20-jaars hoogtepunten bereikt in de buurt van 7%. De NAHB Woningmarktindex verschijnt dinsdag om 10.00 uur ET. De start van de huisvesting en de bouwvergunningen voor september moeten woensdag om 8.30 uur worden ingediend. Bestaande huizenverkopen voor september worden donderdag om 10.00 uur gemeld. Een paar niet-huisvestingsrapporten zouden echter kunnen helpen het gevoel te versterken dat de economische zwakte zich uitbreidt. De industriële productie, die dinsdag om 9.15 uur uitkwam, zou in september een daling van 0,4% kunnen laten zien, voorspellen economen van Deutsche Bank, na de daling van 0,2% in augustus. Het anekdotische onderzoek van de Fed naar de economische omstandigheden, vrijgegeven voorafgaand aan de vergadering van 1-2 november, verschijnt woensdag om 14.00 uurAandelenmarktperspectief: de vernietiging gaat door

De stijging van de aandelenmarkt op donderdag was niet genoeg om de verliezen te compenseren, waardoor de Nasdaq en S&P 500 het vierde wekelijkse verlies in de afgelopen vijf weken en de zevende in de afgelopen negen weken achterbleven. De Dow Jones Industrial Average slaagde erin de week hoger af te sluiten, grotendeels dankzij de kracht in de gezondheids- en bancaire componenten. Indexen zijn technisch in een nieuwe rallypoging. Dat zou al in deze week een vervolg kunnen betekenen. Maar de vernietiging van toonaangevende aandelen en het gebrek aan sterk nieuw leiderschap suggereren dat een bodem ongrijpbaar blijft. Niettemin moeten beleggers indexsignalen in de gaten houden. Het hoogtepunt van de week was de bullish reversal van donderdag. Maar het zorgde ervoor dat handelaren hun hoofd krabden omdat de CPI een versnellende inflatie liet zien, niet wat Wall Street wil.

See also  PayPal is down 61% this year - what happened recently?

EV-industrie: analisten verschuiven doelstellingen voor Tesla-inkomsten

Nog een dia van vier weken over Tesla (TSLA) aandelen 33% lager dan een hoogtepunt van 21 september, terwijl het bedrijf zich voorbereidt om woensdag de resultaten over het derde kwartaal te publiceren. Wells Fargo verlaagde het koersdoel van Tesla van 280 op vrijdag van 280 naar 230, in afwachting van een “lichte slag” omdat de impact van de valuta de nieuwe prijskracht tegengaat. Maar het biljet verhoogde Tesla’s winstvooruitzichten van ’23 tot ’26, gebaseerd op voordelen van de Inflation Reduction Act. De IRA was een belangrijke stimulans voor het koersdoel van Evercore ISI op donderdag tot 300, van 267. Wells Fargo schatte Tesla’s productiebelastingkredieten van de rekening van $ 3.100 per voertuig, wat wijst op een potentiële besparing van $ 2,8 miljard.

Streamingleiders: groei van Netflix-abonnees in beeld

Netflix (NFLX) zal eind dinsdag zijn resultaten over het derde kwartaal publiceren. De leider op het gebied van streamingvideo voorspelde dat het in het kwartaal van september 1 miljoen abonnees zou toevoegen, na twee opeenvolgende kwartalen van ledenverliezen. Analisten gepolst door FactSet verwachten dat Netflix $ 2,16 per aandeel zal verdienen, een daling van 32% op jaarbasis, op een omzet van $ 7,85 miljard, een stijging van 5%. De richtlijnen van het bedrijf zijn gericht op de goedkopere, door advertenties gesubsidieerde servicelaag van Netflix die op 3 november wordt gelanceerd. Die service, Netflix Basic With Ads genaamd, kost $ 6,99 per maand, vergeleken met $ 9,99 per maand voor de advertentievrije versie. Het zal bij de lancering beschikbaar zijn in 12 landen, waaronder de VS.Beleggingsmakelaars: Schwab, interactieve basis voor winst

Charles Schwab (SCHW) en Interactieve Makelaars (IBKR) zijn aan dek om respectievelijk maandag en dinsdag de winst te rapporteren. SCHW-aandelen baseren zich en de Relative Strength Rating bevindt zich op het hoogste punt in 52 weken voorafgaand aan het rapport. Analisten verwachten dat de winst van Charles Schwab met 25% zal stijgen tot $ 1,05 per aandeel en een omzetgroei van 18% tot $ 5,41 miljard. Voor Interactive Brokers voorspelt Wall Street een winststijging van 23% tot 96 cent per aandeel en een omzetstijging van 22,8%. IBKR-aandelen handelen in een bekerbasis ongeveer 15% onder het kooppunt van 82,93. De relatieve sterktelijn bevindt zich op het hoogste punt sinds begin 2021, vóór de resultaten.

Dow Industrials: Blue Chips verhoogt de rapportage

Walgreens, JPMorgan en UnitedHealth Group legden de lat hoog en begonnen het Q3-rapportageseizoen van Dow Industrials met sterke resultaten en aandelenwinsten. De vooruitzichten voor de komende week zijn minder rooskleurig, met Johnson & Johnson (JNJ), Goldman Sachs (GS), IBM (IBM), Procter & Gamble (PG), Reizigers (TRV), Verizon (VZ), American Express (AXP) en Dow (DOW) allemaal te melden. De financiële waarden – Goldman Sachs en AmEx – hebben de sterkste schattingen, alle andere zijn gemengd. Maar de verrassingen van de afgelopen week door blue chips zorgen voor een vleugje optimisme. Ondertussen herstelde de Dow zich tot een tweede wekelijkse vooruitgang, na te zijn gedaald tot het laagste niveau sinds oktober 2020.

Luchtvaartmaatschappijen: United, American Volg het bullish rapport van Delta

Volgend Delta Airlines (DAL) sterk rapport op donderdag, medeluchtvaartmaatschappij United Airlines (UAL) zal op dinsdag 18 oktober de winst over het derde kwartaal bekendmaken na sluiting van de aandelenmarkt. Analisten voorspellen een winstgroei tot $ 2,26 per aandeel, tegen een verlies van $ 1,02 per aandeel een jaar geleden. De omzet zal naar verwachting met 65% stijgen tot $ 12,7 miljard. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen (AAL) zal donderdagochtend de Q3-resultaten bekendmaken. Wall Street ziet de winst per aandeel stijgen tot 53 cent, tegen een verlies van 99 cent een jaar geleden. Analisten verwachten ook dat de omzet met 49% zal groeien tot $ 13,4 miljard, volgens FactSet. Alaska Air Group (ALK) rapporteert ook Q3-financiën donderdag voordat de markt opent. De winst per aandeel zal naar verwachting met 62% stijgen tot $ 2,38, terwijl de omzet met 47% kan stijgen tot $ 2,8 miljard.

See also  46% below peak, Amazon stocks will fall on sputtering growth


Briefjes over de winst op de beurs


Dinsdag:

Lockheed Martin Het aandeel (LMT) consolideert vooruitlopend op het winstrapport van dinsdagochtend en de relatieve sterkte van het aandeel staat op een nieuw hoogtepunt. Analisten verwachten dat de winst van de defensie-aannemer zal stijgen naar $ 6,66 per aandeel, van $ 2,21 vorig jaar. En de omzet stijgt met 4% tot $ 16,65 miljard.

Intuïtieve Chirurgische (ISRG) is aan dek om eind dinsdag zijn resultaten over het derde kwartaal te rapporteren. Analisten verwachten dat het bedrijf voor robotchirurgie $ 1,12 per aandeel zal verdienen, minus enkele items, op $ 1,51 miljard aan omzet. De winst zou met bijna 6% dalen, aangezien de omzet bijna 8% zou stijgen.

Woensdag:

ASML Holdings (ASML) en Lam Research (LRCX) zal woensdag hun resultaten over het derde kwartaal publiceren. Beide leveranciers van halfgeleiderapparatuur hebben te kampen met tegenwind van exportbeperkingen in de VS, waarbij China en chipfabrikanten hun kapitaaluitgaven terugdringen tijdens een terugval in de vraag naar chips.

Abbott Laboratoria (ABT) zal woensdag vóór de opening van de aandelenmarkt haar winst over het derde kwartaal bekendmaken. Analisten vragen dat de zorggigant een aangepaste 95 cent per aandeel verdient op een omzet van $ 9,64 miljard. Die maatregelen zouden respectievelijk 32% en 12% dalen.Alcoa (AA) zal na de sluiting van woensdag Q3-resultaten rapporteren. Analisten zien dat de winst per aandeel met 95% daalt tot 11 cent, terwijl de omzet met 4,8% daalt tot 2,96 miljard dollar. Alcoa-aandelen zijn ongeveer 60% lager dan de high in maart.

Stalen dynamiek (STLD) maakt de resultaten over het derde kwartaal bekend nadat de markt woensdag is gesloten. De winst van de staalproducent zal naar verwachting met 3% stijgen tot $ 5,12 per aandeel. De omzet zal naar verwachting met 8% stijgen tot $ 5,5 miljard.

Winnebago Industries (WGO) maakt de winst over het vierde kwartaal bekend voordat de beurs woensdag opengaat. De winst per aandeel zal naar verwachting met 7% groeien tot $ 2,76. De verkoop zal naar verwachting met 10% groeien tot $ 1,1 miljard voor de fabrikant van campers en campers.

Donderdag:

AT&T (T) maakt begin 20 oktober de winst over het derde kwartaal bekend. Analisten voorspellen dat de winst van AT&T met 7% zal dalen tot 61 cent per aandeel. De omzet van AT&T zal naar verwachting met 25% dalen tot $ 29,8 miljard als gevolg van de spin-off van WarnerMedia. Analisten verwachten dat de winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie of EBITDA 10,47 miljard dollar zal bedragen. AT&T zal naar verwachting 604.000 postpaidtelefoonabonnees toevoegen, tegen 928.000 een jaar eerder.

See also  The PC boom has failed and we're about to see the results leading up to Black Friday

Het belegerde socialemediabedrijf Snap (SNAP) maakt eind donderdag de resultaten over het derde kwartaal bekend. Snap-voorraad is dit jaar met 76% gedaald als gevolg van: een vertraging in digitale reclame. Analisten verwachten een verlies van 24 cent, op een omzet van $ 1,1 miljard, een stijging van 12%. Eind augustus kondigde Snap plannen aan om 20% van zijn personeelsbestand te schrappen.

Vermogensbeheerder Zwarte steen (BX) maakt donderdagochtend winst bekend. De winst daalt met 23% tot 98 cent per aandeel bij een omzetdaling van 22%.

Philip Morris (PM) maakt begin donderdag de resultaten over het derde kwartaal bekend. De winst van de in New York gevestigde tabaksproducent zal naar verwachting met 14% verschrompelen tot $ 1,35 per aandeel, terwijl de omzet met 10,7% zal dalen tot $ 7,25 miljard.

Freeport-McMoRan (FCX) zal de Q3-resultaten voor de opening van donderdag rapporteren. De koper-majoor boekt een daling van 66% in EPS tot 30 cent, terwijl de omzet met 18% daalt tot $ 4,99 miljard te midden van lagere prijzen voor het metaal. FCX-aandelen zijn 46% lager dan de 52-weekse high.

Vrijdag:

Verizon Communications (VZ) maakt begin 21 oktober de winst over het derde kwartaal bekend. De telecomprovider verlaagde in juli de verwachting voor de winst per aandeel voor 2022. Voor het kwartaal van september voorspellen analisten een winst van Verizon van $ 1,29 per aandeel, een daling van 8% ten opzichte van een jaar eerder. De omzet zal naar verwachting met 2,7% stijgen tot $ 33,8 miljard. Verizon zal naar verwachting 32.000 draadloze postpaidtelefoonabonnees toevoegen, tegen 429.000 een jaar eerder.

Schlumberger (SLB) rapporteert de winst over het derde kwartaal voordat de beurs opent. De olieveldservicegigant zal naar verwachting een winst van 55 cent per aandeel rapporteren, een stijging van 53% op jaarbasis. Analisten verwachten dat de omzet in het derde kwartaal met 22% zal stijgen tot $ 7,1 miljard.

HCA Gezondheidszorg (HCA) De Q3-inkomsten worden voor de opening van vrijdag verwacht. De winst per aandeel voor de ziekenhuisexploitant daalt met 15% tot $ 3,88 terwijl de omzet met 2% daalt tot $ 15 miljard. Het HCA-aandeel stortte in op de winst en vooruitzichten voor het eerste kwartaal, maar de relatieve sterktelijn bevindt zich op het hoogste punt sinds april.

Gewoon goed eten (SMPL) rapporteert begin vrijdag en zou een daling van de winst per aandeel van 3% tot 28 cent moeten opleveren bij een verkoopwinst van 0,5% tot $ 261,2 miljoen.

U KUNT OOK GENTERESSEERD ZIJN IN:

Wat is CAN SLIM? Als u winnende aandelen wilt vinden, weet het dan beter

IBD Live: leer en analyseer groeiaandelen met de profs

Op zoek naar de volgende grote beurswinnaars? Begin met deze 3 stappen

Wilt u meer IBD-inzichten? Abonneer je op onze investeringspodcast

Poging tot nieuwe marktrally al aan het wankelen; Vijf groeiaandelen om in de gaten te houden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here