‘MILF Manor’, ‘Power Slap’, herstructurering, belastingafschrijvingen en meer: ​​Kathleen Finch wordt openhartig over Warner Bros Discovery

0
17

“We gaan 2022 achter ons laten en ons richten op de toekomst”, zegt Kathleen Finch, voorzitter en Chief Content Officer van Warner Bros. Discovery’s US Networks Group.

Tijdens een door UKTN gemodereerde keynote op de Realscreen-conferentie in Austin, Texas, vertelde Finch openhartig over de uitdagingen en plannen van het pas gefuseerde bedrijf.

“Een fusie doormaken – en dit was een gigantische fusie – is zwaar, het is zwaar voor de makers van inhoud, partners, personeel, we spiegelen het een beetje aan de achterkant en we zijn heel blij met wat 2023 is,” ze gezegd. “Juist nu kunnen we onze strategie invoeren; vorig jaar was gebaseerd op het samenbrengen van twee gigantische entiteiten.”

Finch sprak over programmeerplannen voor zijn netwerken, waaronder de Turner-netwerken, Discovery-kanalen en ook HGTV en Food Network. Ze besprak ook de recente herstructurering die leidde tot het vertrek van Nancy Daniels en Jane Latman, evenals de belastingafschrijvingen die van invloed waren op shows zoals De Grote D, Sneeuwpiercer en Tsjaad.

Ze sprak ook over de algehele staat van de niet-gescripte zaken; de uitdagingen van budgetten en dealvoorwaarden; De opkomst van Netflix in de ruimte zonder script, diversiteit, de controverse rond Dana White’s Krachtige klap series, en, natuurlijk, reality buzz MILF landhuis, een show die rechtstreeks uit een 30 Rots sketch.

Personeelswisselingen

De D-nets staan ​​nu onder toezicht van Howard Lee, Jason Sarlanis runt TNT, TBS en truTV, evenals true-crime-programmering voor ID en nu HLN, Betsy Sanner Ayala runt Food en Loren Ruch houdt toezicht op HGTV na het vertrek van Daniels en Latman evenals een aantal andere leidinggevenden eerder vorig jaar.

“Ik heb het dreamteam, het absolute dreamteam dat al deze netwerken leidt. Het zijn allemaal producenten. Ze kennen de inhoud beter dan wie dan ook, ze kennen hun merken beter dan wie dan ook. Als je door een fusie gaat, kom je er min of meer achter hoeveel lagen we nodig hebben. Hoeveel personeel hebben we nodig? Ik leid deze netwerken niet echt als 30 individuele teams, ze zijn geclusterd, ze zijn samengesteld met leiders aan de top, die die inhoud echt leven en ademen en dol zijn op het beste van hun spel.

“Dat wil niet zeggen dat de mensen die we hebben verloren geen geweldige mensen zijn, dat zijn ze wel. We moesten gewoon een herstructurering hebben waarbij minder mensen het werk doen. Een van de grote veranderingen die ik heb aangebracht, is dat we nu één hoofd marketing hebben dat toezicht houdt op alle netwerken die echt belangrijk zijn, dat we één hoofd planning hebben, dus we concurreren niet meer met elkaar.

Belastingafschrijvingen

Reality serie De grote D werd een paar weken voordat het werd uitgezonden uit het schema gehaald. De Turner-netwerken hebben ook een reeks shows geannuleerd, waaronder Tsjaad en Sneeuwpiercervoor wat werd beschouwd als een belastingafschrijving, de mogelijkheid om wat geld te besparen door deze shows af te schaffen.

“Eerlijk gezegd zou ik het om fiscale redenen niet echt categoriseren. De uitdagingen wanneer je twee bedrijven samenbrengt, je beoordeelt wat je hebt. Dan kijk je of wat je hebt past bij je lopende strategie. Dus dat had veel te maken met wat we moesten doen. Het waren pijnlijke beslissingen. Ik weet hoe het moet voelen om een ​​maker van inhoud te zijn en dan je werk te hebben [pulled]. Niets van dit alles werd licht opgevat. Dit waren echt heel pijnlijke beslissingen en waar mogelijk werken we heel nauw samen met de makers om een ​​thuis te vinden voor veel van de inhoud.

See also  Michelle Yeoh: "I hope this will shatter that damn glass ceiling."

“Ik heb lang van hart tot hart met mensen gesproken en uitgelegd wat er is gebeurd, waarom het is gebeurd, alle beslissingen die erbij betrokken zijn. Ik snap heel goed waarom mensen zenuwachtig zouden zijn. Ik hoop dat ze dat niet zullen zijn, want dat was een moment in de tijd, dat niets te maken had met hoe we dit bedrijf willen leiden. Het gebeurt in de industrie op andere plaatsen. Het is niet hoe we zaken doen, het is geen strategie. Ik ben blij om persoonlijk te praten met iedereen die er een gesprek over wil hebben, want het was echt pijnlijk en niet de manier waarop we de neiging hebben om verder te gaan.

Turner-netwerken

“Wat echt werkt op de Turner-netwerken, zijn sport en off-net sitcoms. We zullen dit jaar ongeveer 4500 uur aan content in gebruik nemen. Op procentuele basis verdienen we niet veel voor de Turner-netten, omdat zoveel van het succes daar dingen zijn die we niet maken, zoals NBA, honkbal, The Big Bang Theory. We hebben niet-gescripte inhoud op de netten, maar ik zou je aandacht daar niet op richten.

“We hebben een heel leuke komedieshow zonder script, een beetje zoals Punk’d die we gaan lanceren voor TBS. We houden van sporten naast elkaar, een paar realityshows in de sportwereld waar we aan werken.”

Krachtige klap

Power Slap: weg naar de titel, een realityserie gebaseerd op een nieuwe sportcompetitie van Dana White, heeft voor veel controverse gezorgd nadat de UFC-president op camera werd betrapt terwijl hij zijn vrouw sloeg tijdens de feestdagen. TBS zendt de serie uit, hoewel het de première een week heeft uitgesteld.

Was je bezorgd om het uit te zenden na wat Dana White deed?

“Natuurlijk. Ja. Dit is een experiment. Het doel is dat we shows maken voor onze fans, daar werken we voor. Fans van worstelen hebben veel overlap met de fans hiervan en het is enorm op sociale media, dus het idee is eigenlijk: als we iets dat enorm is op sociale media, naar een lineair publiek kunnen brengen en de fans geven wat ze willen.

“Het zal je misschien verbazen te weten dat ik niet veel wist over worstelen voordat ik deze baan aannam. Ik weet het, ik lijk een worstelfan, maar dat ben ik niet. Maar ik moest wel veel leren over het publiek. Veel gezinnen die kijken [wrestling], Ik was zeer verrast om dit te leren. Ik heb enorm veel respect voor dit publiek. AEW-worstelen wordt uitgezonden op twee van onze netwerken, TNT en TBS, op beide avonden is het moordend. Iets vinden dat dat publiek aanspreekt, dat zou goud zijn.

MILF Landhuis & TLC

MILF landhuis, een serie die een groep van acht vrouwen vindt, variërend in leeftijd van 40 tot 60, die samengebracht zijn op een luxueus landgoed aan de stranden van Mexico op zoek naar liefde, vorige week gelanceerd op TLC.

Het heeft, zoals je zou verwachten, veel aandacht en memes op sociale media gegenereerd, grotendeels vanwege het feit dat het klinkt als 30 Rocks nep reality-serie MILF Island. De serie wordt geproduceerd door eOne en Spun Gold.

‘We zijn het leerkanaal niet meer. TLC is een leuk netwerk. Ik ben zo verbaasd over het aantal mensen dat ik ken die zeggen: Oh mijn god, ik ben zo blij dat je bij TLC werkt, want nu kun je me alles vertellen wat er achter de schermen gebeurt bij Sister Wives, of wat de show ook is. Het heeft zo’n gepassioneerde schare fans en we omarmen die schare fans, omdat we van ze houden.”

See also  Climate activists block the main road to The Hague

‘We hebben overwogen om er nog een dozijn bij te halen [names]. We wisten dat dit ding controversieel zou zijn. Maar dat is precies waarom we ervoor hebben gekozen. We houden ervan om aandacht te trekken. We kiezen echter gewoon onderwerpen die luid en ongewoon zijn en een levensstijl hebben die niet noodzakelijkerwijs de onze is, maar ze zijn echt interessant en ze leiden een heel oprecht leven.

Discovery Channel

Discovery Channel staat bekend om langlopende, mannelijke scheve shows zoals Dodelijkste vangst, Gold Rush, Moonshiners en Straatbandieten.

“Het gaat verdubbelen. Ik bedoel, het gaat nog meer doorgaan. Ik heb onlangs veel personeelswisselingen doorgevoerd en ik heb Howard Lee gemachtigd om toezicht te houden op Discovery Channel en hij heeft uitstekend toezicht gehouden op TLC. Een van de redenen waarom ik hem wilde overhalen, is omdat wat het beste werkt op Discovery Channel is om helden te maken van iedereen. Het zijn vissers, het zijn goudzoekers, een nieuwe show met rioolduikers. Er zit een soort zweetgelijkheid in de sterren van de shows die zeer bewonderenswaardig is en voor veel mensen echt spreekt tot heldenverering. Howard is erg goed in het vinden van de gewone man en er vervolgens een televisiester van maken. Dat is wat Discovery heel goed doet en wat we meer willen.”

“Wat op onze netwerken in de ruimte zonder script werkt, is niet iemand die William Morris ons brengt, het is iemand die jullie in de middle of nowhere ontdekken, die je op een mobiele telefoon schiet en ons de tape stuurt. We hebben geen volledig gevormde show nodig. We hebben niets nodig dat gepolijst is of zelfs maar een formaat nodig heeft.”

diversiteit

Finch is zich bewust van de noodzaak om de diversiteit in de netwerken te blijven verbeteren.

“Sommige zijn beter dan andere, het is geen opzet. Maar in sommige gevallen is het gewoon moeilijker, ik bedoel, afhankelijk van wat de inhoud soms is. Maar we proberen ons allemaal op hetzelfde niveau te krijgen om het beter te doen. En dat is echt ons doel.”

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om te volgen in de genres die we behandelen, en met absoluut de hoogste prioriteit voor divers talent. Mensen vinden in deze interessante werelden, het is een uitdaging.”

HGTV

HGTV is een top tien-netwerk, zeven dagen per week, iets dat alleen echt van toepassing is op mensen als UKTN News en ESPN.

“Het verbaast me altijd dat het niet het hoogste profiel heeft vanwege een hoog gewicht. HGTV is een monster. Ik waardeer Loren Ruch die hier zit en die jullie allemaal achteraf kunnen aanvallen, want hij zoekt inhoud.

Budgetten

Discovery-netwerken hebben van oudsher een veel lager budget dan TNT en TBS, wat een uitdaging vormt in het nieuwe bedrijf.

“Ik zou zeggen: laat u niet leiden door gepercipieerde budgetuitdagingen om te beslissen of u al dan niet naar ons toe komt, want budgetten zijn vervangbaar. Zijn er kosten per uur dat we graag slaan? Overtreden we die regel? Vaak doen we dat. Beperk jezelf niet, kom naar ons. Laten we er eens met je over praten. Het andere is dat we graag met producenten werken, als er een idee is dat echt geweldig is, wordt dat begroot [at a certain price]zouden we kunnen denken dat het beter zou werken [lower] hoe dan ook, laten we er een keer over praten en kijken of we kunnen [make it work].”

See also  Egypt says ancient royal tomb unearthed in Luxor

“Mijn voorkeur gaat niet uit naar een glanzende vloershow in een glanzende vloerstudio, ik denk dat voor ons netwerk, of al onze netwerken waar we veel buiten zijn, we op echte locaties zijn, ik liever dingen buiten zou doen in de echte wereld. Dat scheelt ook heel vaak in de kosten.”

Dealvoorwaarden

Evenzo waren de Turner-netwerken historisch gezien beter voor producenten in termen van internationale en aanvullende rechten, in plaats van het Discovery-werk-voor-huurmodel. Finch zegt dat ze “flexibeler” is geworden.

“Uiteindelijk willen we de beste inhoud, we willen de beste producenten, de beste verhalenvertellers, het beste talent, als dat betekent dat we een iets andere deal moeten sluiten om iets te krijgen waarvan we echt denken gaat resoneren, dat is prima. Ik bedoel, de realiteit is dat we een nieuwe streamer hebben die dit voorjaar wordt gelanceerd, we zullen daar veel inhoud nodig hebben. We hebben nu een enorme internationale voetafdruk en we waren over de hele wereld. We hebben veel plaatsen om onze inhoud te plaatsen, en daarom houden we er echt van dat de deals huurwerk zijn, omdat we veel plaatsen hebben waar we de inhoud willen plaatsen. Maar nogmaals, we willen geen idee of talent missen vanwege een dealpunt.”

Staat van ongeschreven

“We komen uit dit kleine dal waar we helaas allemaal in zijn geweest, Covid is moeilijk geweest. Alles was vreemd. Ik denk dat mensen gewoon zo blij waren om nieuwe inhoud te zien, en we hebben in die periode veel goodwill gekocht. We zijn eigenlijk heel sterk gebleven. Maar ik denk dat de industrie, weet je, met de 20/30% Covid-kosten die we moesten betalen toen we weer normaal gingen produceren, het zwaar heeft gehad. Maar ik voel zeker dat we een bocht maken en dat er mensen op bezoek komen. Ik was vorige week bij een groenlichtbijeenkomst, wij [ordered] ongeveer negen verschillende projecten, en vernieuwd, een stel grote series. Ik denk dat de dingen plotseling teruggaan in het tempo waarin ze terugkeren naar het tempo waarin ze waren.

Concurrentie met Netflix, Amazon et. al.

Warner Bros. Discovery heeft te maken met concurrentie van veel streamers in de ruimte zonder script.

“Zelfs Netflix zal het toegeven [the fact] dat ze de prijzen van dingen zo opdreven dat ze problemen veroorzaakten. Er was een tijdje een voederwaanzin die er toen voor zorgde dat heel veel dingen een beetje uit de hand liepen. Ik denk eerlijk gezegd dat wat we nu zien een beetje een niveau is. Uiteindelijk willen we allemaal dat dit bedrijf zo succesvol mogelijk is. We willen allemaal samenwerken en de beste manieren vinden om verhalen op de juiste netwerken te laten vertellen, dus ik denk dat we weer op gelijke voet staan voet.

De post ‘MILF Manor’, ‘Power Slap’, Restructure, Tax Write-Offs & More: Kathleen Finch wordt openhartig over Warner Bros Discovery’s Unscripted TV-strategie verscheen eerst op UKTN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here